Жртва на сопствените чувства – Стивен Фрај! – борец против стигма и табуа

Како го засакав Стивен Фрај? Многу едноставно – човекот е жртва на сопствените емоции и чувства. Тоа се оние луѓе кои чувствуваат многу повеќе од оние другите; луѓе кои не се плашат да го кажат својот став за работите и стварите за кои Другите не се спремни или не ги гледаат.

Стивен е болен од Биполарност – ментално пореметување за кое некои Медицински институции (познати и признати низ светот) велат дека ова е болест која во 21-от век ќе зафати епидемични размери.  Во прилог на овие неколку “нафрлени“ информации ви го претставуваме ВИДЕО(биографски) перформанс на Stephen Fry, како би се увериле низ еден креативен и стравично вистинит настан – што значи да се биде Биполарен и што значи дека се биде жртва на сопствените емоции од една страна, од друга –  видео сторија, која објаснува како е да се живее и бори против табуата и стигмата која ја следат оваа болест, како и самата болест.

Прв дел:

Втор дел:

(подготвил,  мр. Самерсет)

Leave a Reply

Your email address will not be published.