Зошто е важно да нема амнестија и да има конфискација?

Секому му е јасно дека станува збор за неколку милијарди евра во прашање, кои се испумпани од државата на разни начини.
Државата е пред финансиски колапс, фондовите се празни, луѓе умираат по болници, илјадници се иселуваат поради сиромаштијата, администрацијата е превработена… за се ова да се донесе во пристојна состојба потребни се најмалку 2-3 милијарди евра.

Замислете го врвот на груевизмот како троши од милијардите на некој од егзотичните острови. По неколку години, пример четири години, одлучуваат да инвестираат само една милијарда евра за пак да дојдат на власт во Македонија. Со само една милијарда евра ќе можат пак да стават под контрола 90% од медиумите, ќе можат да корумпираат политичари, ќе можат да создадат лажна перцепција за некоја нова алтернатива и пак истите луѓе да ја заробат државата, овој пат од позадина, и пак да си влечат милијарди евра за нив, а на сметка на граѓаните, на сиромашните и на младите.

Ако ова не се пресече во корен, сега кога има услови за тоа, сега кога се фатени на дело, тогаш на оваа држава и нема спас!

Leave a Reply

Your email address will not be published.