(НОВА ТВ) Жителите на Возарци: Никој не купува од нас на пазарите

Снимки од загадените води, од почвата која е црвено обоена поради тешките метали.

Сведоштва на жители од селото кои за првпат јавно проговорија за последиците од прашината која ја испушта Фени.

Зошто никој не им ги купува нивните земјоделски производи на пазарите? Која е цената која плаќаат тие што се вработени во Фени и се принудени да молчат за еколошката катастрофа која се случува во овој регион. 

Извор НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.