Земјотрес во Нов Зеланд

Земјотресот се осетил во целиот централен дел на Нов Зеланд, а времетраењето на земјотресот било околу дваесет минути.
Епицентарот на земјотресот се наоѓал 34 километри сточно од градот Биенхајм на релативно мала длабочина од 16 километри, соопштува геолошкиот завод на САД.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.