(ВИДЕО) Кавадаречкиот “земјоделец” Весна Пемова, главен лик во “Глупава Саботажа”

Весна Пемова, кавадаречки “бисер” во македонското собрание

Еден од најголемите кавадаречки “патриоти”, пратеник од ДПМНЕ, мега кавадаречки “земјоделец” кој “дрпа” народни пари преку таканаречените субвенции, лицето Весна Пемова, претставува една од клучните алатки за инспирација на новинарот од АЛ-САТ, Среќко Поповски за неговата емисија која се емитува на телевизија Алсат.

Пемова е непресушен извор на кавадаречко-македонски невидени бисери посебно кога излегува пред собраниската говорница, каде ретко и коментира за суштински македонски прашања, и освен ширење на омраза и навреди кон пратениците меѓудругото ја штити својата криминално-мафијашко-терористичка партија како и своето банкарско натрупано конто преку грбот на граѓаните.

Токму заради нејзините “едноставни” но полни со злоба и празнина излагања пред македонската јавност, како и недоволното познавање на македонскиот литературен јазик и разликување на буквите “ќ” и “ч”, “ѓ и “џ”, Поповски и додели посебно место во неговата последна објавена саботажа под името „Глупава” Саботажа, емитувана на 02 јуни 2017 година (петок) на ТВ Алсат-М во емисијата „360 степени“.Погледнете го видеото.