Здружението на граѓани “ПРОЕКТ-ЕУ” дел од првиот модул од обуката за активизам и вештини за комуникација

Невладината организација “ПРОЕКТ-ЕУ” од Кавадарци минатиот викенд во Дојран присуствуваше на првиот дел од обуката за тактички вештини: интернет и уличен активизам, стратегии за односи со јавност, детектирање на пропаганда и слободен пристап до информации од јавен карактер.

Целта на обуките беше да придонесе кон зајакнување на капацитетите на граѓаните (активисти или здружени во разни облици на дејствување), односно: зајакнување на граѓанскиот одговор поради загрозените демократски процеси во Македонија.

Повеќе од фото галеријата на Ванчо Џамбаски.


Created with flickr slideshow.

Leave a Reply

Your email address will not be published.