Во Кавадарци заврна дожд, “швајцарските” улици на Панов до колена со вода

Кавадаречка улица по швајцарски рецепт, заврна дожд вирови до колена

Денес во Кавадарци заврна дожд со незначителна количина во траење од десетина минути. И како по некоја нацртана десетгодишна шема, повторно неколку клучни улици и трансверзали во градот беа поплавени а сообраќајот по нив тешко прооден.

Северниот булевар претставува црна точка и при најситен дожец. Од фотографиите може да ја видите состојбата на ова “швајцарска” улица на северната страна од Кавадарци.

Голем број на улици во Кавадарци кои ги остави осакатени Александар Панов се со “швајцарски” квалитет како на фотографиите или пак од дупките и кратерите се направени како швајцарско сирење.

ulica-poplava-kavadarci3_800x445

ulica-poplava-kavadarci2_800x445

Фото Реално Кавадарци