Заскитано говедо со ЕКГ апарат!

пишува Кире Бебеџаков
Пашитното говедо со ЕКГ апарат во рацете кое се одзива на името Никола Тодоров, и лик најдиректно одговорен за смртта на многумина (млади) пациенти на кои трагично им заврши животот низ македонскитте државни болнички ходници и операциони сали, денес ја посети општата болница во Кавадарци.
 
Овој злобник, денес промовираше набавка на ЕКГ апарат и уште неколку други играчки конзоли за кои во општина Кавадарци нема стручен кадар да ги користи а камоли да ги поправа недај боже. Затоа пак, еднаш во столетието ќе доаѓа типче од Скопје да ги оправи овдешните. Ох, какво олеснување.
 
Дур ја носеле технологијата во кавадаречката болница, можеле попат од некоја од живинарските фарми да донесат залихи од картонски кутии кои дел од овдешните доктори ги користат како потпора наместо гипс и лонгета. Или пак од некоја од кујните од државните институции да донесат искористени кантички од јогурт, затоа што во таква чашка им се сервира пасиран компир на најмладите пациенти овде, во населбата.
 
И директорот на болницата, на кој навика му стана редењето гафови, вели дека е благодарен за набавените апарати, благодарение на Министерството. Легенда невидена. Ко вработените во министерството од џебот извале пари и ја купиле опремата. Боже мили. Тоа е од граѓаните бре, за граѓаните.
 
Денес има протест во Кавадарци. Токму против ваквите тирани, крвници, убијци. Како Тодоров. ЕКГ апаратот може да си го начука во задното дебело црево. Одам да протестирам. Се гледаме на бојното поле. Поздрав!

Leave a Reply

Your email address will not be published.