За Јанкулоска и Ставрески, Орав е копиљ, сељак и исфрустриран…

Леле…Грдо било да си чуеш што, во слободно време мислат за тебе твоите најблиски соработници. Во работно време дирекно се лигават, а зад грб им оди, им оди, да ти акнат телефон по глава, и те тераат у пич.у матр..у
Арно си кажа онаа тетката пред Влада, која горе го фалеше а долу кудеше премиерот дека тоа било дволичност.

И ова министриве ептен дволични и глумци биле.. Трупче…Упс… битолскиот градоначалник Талевски за министерскиот двоец Јанкулоска-Ставревски бил копиле, тежок криминалец, ама и перфиден глумец. Но по задача талевски-не му се лути на Ставревски. Исто како и Бонева за која пак дадоа карактеристики дека е шупак, сељандура, климактерична…

Ароганцијата оди подалеку, и за евроамбасадоорт имаат „епитети“, За Јанкулоска и Ставрески, Орав е копиљ, сељак и исфрустриран…

И бидејќи вистината е како шило, почна да излегува и онаа за Центар, кога нарачани верници дивееја во општината. Полицијата беше нем набљудувач , а и три години ги бара виновниците. Има барем дузина видео снимки и фотографии, но не може да ги идентификува. Иако истите се на сите партиски настани и протести на власта. Еден од нив беше и делегат на Конвенцијата за избор на кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател…

И на сето ова Ставревски не дава оставка и останува во Влада на оној кој го тера у пич.у матр..у
Ех, моја чудесна Македонијо!

(Текстот е превземен од Фејсбук профилот на авторот)

Leave a Reply

Your email address will not be published.