За добро расположение – сирење

Витаминот А и калциумот ги јакнат нервите, а, пак, хистаминот е добар за љубовниот живот.
Јаглехидратите се брз извор на енергија за мозокот и за мускулите, а ја зголемуваат и издржливоста на организмот.
Освен тоа, тие го поттикнуваат и создавањето на хормоните на среќата. За да се создадат тие хормони, неопходни се продукти кои ги содржат потребните аминокиселини (триптофан, на пример).
Најдобар ефект можете да добиете од јаглехидратите во тестенините, оризот, лебот и зеленчукот, во комбинација со млечни и со соини производи, јајца, риба, печурки и ореви.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.