Втор воздушен напад на Египет врз ИД во Либија

Локалните медиуми не наведуваат какви објекти на радикалната група биле цел на нападот.
Во текот на минатата ноќ военото воздухопловство на Египет бомбардира позиции на ИД во околина на либискиот град Дерна, кој е упориште на исламистите. Операцијата била одговор на убиството на 21 египетски христијани, кои претходно биле киднапирани од исламистите.
ИД вчера објави видео снимка на интернет, на која било прикажано обезглавувањето на египетските Копти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.