Воз кој се движи со 6.500 километри на час

Веќе има и сериозни најави за изградба на оваа железница која според првите најави ќе стартува за неколку години. На почетокот ќе се превезува само товар, а подоцна се планира и превоз на патници.

Основачот на компанијата, Дерил Остер ја добил идејата за овој проект кога во текот на 80-тите години бил на посета во Кина, а сега конечно се надева дека ќе ја реализира замислата.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.