Непал: Во сообраќајна несреќа погинале 8 лица

Во сообраќајна несреќа во западниот дел од Непал погинати се осум лица, а додека девет лица се повредени.
Според известувањето на локалните полициски служби, до несреќата дошло кога возачот на комбето изгубил контрола над возилото, и се убатило во насока на провалијата.
Помеѓу погинатите и возачот на комбето. Повредените лица се сместени во болница.
Сообраќајните несреќи се чести појави во Непал, поради лошата состојба на патиштата и староста на возилата.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.