Во Германија паѓаше град со дијаметар 12 сантиметри

Обилен дожд и јако невреме ја погоди Германија, посебно источните и јужните делови од земјата.

Берлин, Бранденбург, Баерн, Хесен и Саксонија се покраините кои беа најмногу погодени од невремето каде локалните улици останале под вода. Градот кој паѓал ги оштетил крововите на голем број објекти. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.