Здраствената состојба на поранешната украинска премиерка Јулија Тимошенко се влошува

Нејзината ќерка изјавила “Мојата мајка цело време е во лежечка состојба, и неможе да се помрдне ако некој не и помогне, Мајка ми е е во состојба самата да ја пресоблече гардеробата која ја носи на себе и да ја смени со друга“, изјавила за медиумите Евгенија Тимошенко.
Јулија Тимошенко е осудена на седум години затвор поради злоупотреба на сопствената должност. Тимошенко тврди дека нејзината осуда е монтиран политички процес во кој украинскиот претседател Виктор Јануковиќ има намера да и се одмазди.
Тимошенко се наоѓа во затвор од летото во 2011 година. На Тимошенко и се суде за проневера на сопствената должност, а исто така и се нафрла и обвинувањето за убиство на еден службеник извршено пред 17 години.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.