Влошена здраствената состојба на Мандела

Од вчера во текот на пладневните часови со Мандела е целото негово семејство, поради критичноста на неговото здравје. Здравјето на Мандела се влоши пред 18 дена, за кој ја известивме јавноста.

Мандла во 1994 година стана првиот претседател на Јужна Африка црнец. Има  добиено 250 признанија како и Нобелова награда за мир.

Leave a Reply

Your email address will not be published.