Владо Бучковски oсуден на три години затвор

Покрај него, казна затвор, исто од три години добија и поранешниот началник на Генералштабот, Методија Стамболиски и директорот на МЗТ ФОП, Митре Петковски.

Поранешниот логистичар Нелко Менкиновски е осуден на две години. Исто толку доби и поранешниот државен советник во Министерството за одбрана, Ацо Ѓурчевски.

Ова е пресудата изречена утрово за случајот со набавките на резервни тенковски делови. Ова е втора првостепена пресуда, откако апелација првата ја укина и ја врати на ново судење. Со првата Бучковски беше казнет со 3.5 години затвор. Стамболиски тогаш доби 3.5 години, а другите обвинети добија две и пол години.

Извор НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.