Владиката Пимен повторно на мета

На профилот на Европската епрахија, преку кој Владиката ги искажува јавно и слободно своите ставови некој постави фотографии од гола жена.

Медиуми блиски до власта, веднаш објави текстови со наслов: Голи девојки на „Фејсбук“ страната на Европската епархија, создавајќи намерно создавајќи впечаток дека Владиката Пимен сам објавил вакви фотографии.

Владиката Пимен стана мета за напад и дискредитација од страна на провладините медиуми, откако јавно го осуди заведување на луѓето да дојдат и да демолираат во општина Центар, лежно информирајќи ги дека градоначалникот наводно сакал да урива црква.

Владиката кажа и дека имал убедување од пратеникот Илија Димовски како да постапува, а беше сериозно нападнат и од самиот премиер.

Leave a Reply

Your email address will not be published.