Асанж денес ги негираше шпекулациите дека руските власти го испитувале бившиот службеник на ЦИА Едвард Сноуден

Едвард Сноуден. Асанж додаде дека исто така покрај што Сноуден не бил испрашуван од тајните служби на Русија, туку и тие добро се понашале со Сноуден.

Асанж исто така додаде дека од секогаш Русија била побезбедна, него ли Хонг Конг. А истовремено Викиликс објави информации за договорот помеѓу САД и Хонг Конг, како Хонг Конг требале да им го испорачаат Сноуден.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.