ВИДЕО Забавена снимка открива како функционираат модерните фотоапарати

Тимот кој стои позади познатиот Јутјуб канал го открива тоа со помош на Фантом Флекс дигиталната камера. Имено, оваа камера може да снима 10.000 фрејмови по секунда и да ја успори снимката 400 пати. Момците снимале како функционира механичкиот дел на камера од компанијата Канон (модел 7Д).

Leave a Reply

Your email address will not be published.