(ВИДЕО) Мистеријата на “Црниот витез”

 

Овој “Вештачки сателит” предизвика голем медиумски интерес од крајот на 50-тите, и стана еден од најозборуваните објекти во вселената. Прво се сметаше дека е руски шпионски сателит, сателитот Црн Витез го зафати интересот на милиони луѓе ширум светот.

Според мониторинг агенциите ширум светот, сателитот “Црниот витез” пренесува радио сигнали веќе 50 години.

САД и Советскиот Сојуз покажаа особен интерес за овој “неидентификуван вселенски објект”.

Никола Тесла е првиот човек кој “го пресретнал” сигналот од сателитот на црниот витез во 1899 година, по изградбата на високонапонски радио уред во Колорадо Спрингс.

Од 1930-тите години па до сега, астрономите од целиот свет пријавувале чудни радио сигнали кои, наводно, доаѓаат од “Црниот витез”.

Во 1957 година д-р Луис Корралос од Министерството за комуникации во Венецуела го фотографирал “црниот Витез”додека го фотографирал Спутник II кој минувал низ Каракас.

Приказната за “Црниот витез” го направи своето медиумско деби во 1940-тите, кога “Супер Луј диспеч” и “Сан Франциско” напишаа за “Сателитот” на 14-ти мај 1954 година.

Магазинот Тhe Time напишал за овој сателит на 7 март, 1960 година.

Во 1957 година, непознат “објект” бил забележан во сенката на вселенското летало Спутник 1. Според извештаите, “неидентификуван објект” бил во Поларната орбита.

Во 1957 година, ниту САД ниту Русите ја поседувале технологијата за одржување на вселенско летало во Поларната Орбита.

BK

Првиот сателит во Поларната орбита бил лансиран во 1960 година.

Поларните орбити често се користат за мапирање на Земјата, набљудување на Земјата, зафаќање на земјата како што поминува времето од една точка и извидувачки сателити. Ова ќе го стави црниот витез во категоријата на сателит за набљудување.

Во 1960-тите, сателитот Црн Витез се наоѓал повторно во Поларна Орбит. Астрономите и научниците пресметале дека тежината на објектот е над 10 тони, што во тоа време би било најтешкиот вештачки сателит да ја орбитира нашата планета.

faces-on-mars-alien-satellites-and-moon-bases-5-unexplained-nasa-photos-explained-424309

Орбитата на Црниот витез е поразлична од кој било друг објект што орбитира околу Земјата.

Грумман авионската корпорација му даде голема важност на овој мистериозен “сателит”. На 3 септември 1960 година, седум месеци откако сателитот првпат беше откриен од радарот, камера за следење на Груманската авионска компанија лоцирана во Лонг Ајленд  презела фотографија од сателитот “Црн витез”.

Грумман авионската корпорација формирала комитет за проучување на податоците добиени од набљудувањата кои биле направени, но ништо не е објавено.

CloseupBlackKnight

Во 1963 година Гордон Купер бил пуштен во вселената. На неговата последна орбита, тој пријавил дека видел блескав зелен објект пред неговата капсула во далечина, што се движи кон неговиот вселенски брод. Muchea станицата за следење во Австралија, каде Купер го пријавил објектот, го забележала овој неидентификуван објект на радар патувајќи Исток кон Запад.

Хам радио операторот е првиот кој наводно ја декодира серија на сигнали добиени од НЛО сателитот и го протолкувал како ѕвездена шема во Epsilon Bootes ѕвездениот систем.

Според декодираната порака, сателитот “Црн витез” потекнува од ѕвездениот систем Епсилон Бутс пред 13.000 години.

На 23 август 1954 година, технолошкиот магазин Aviation Week и Space Technology објавиле приказна за “Црниот витешкиот сателит”, која го разлутила Пентагон, кој се обидувал да ја задржи тајната информација.

НАСА објави официјални слики кои очигледно го прикажуваат Црниот витешки сателит.

До ден денес Црниот витез сеуште кружи околу нашата планета без објаснувања.