(ВИДЕО) Каква Македонија сакаме?

Говорници: Зоран Заев, претседател на СДСМ; Наталија Поповска, Транспарентност Македонија (област: транспарентност на институции и трошење јавни пари); Мухамед Зекири, новинар (област: медиуми); Дона Костуранова, Национален младински совет на Македонија (област: млади); Ирена Стефоска, Vox Academica (област: образование); Никола Писарев, Центар за современи уметности (област: проблеми на локално население); Уранија Пировска, Хелсиншки комитет за човекови права (област: судство и правна држава); Славчо Димитров, Коалиција “Сексуални и здравствени права на маргинализирани заедници” (област: човекови права); Владимир Лазаревиќ, Хелтгрупер (област: здравство).

Модератор: Марјан Забрчанец, Платформа за граѓанска политика “Ајде!”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.