Видео: како комарецот доаѓа до вашата крв?

Ова е истражување објавено од тим француски научници кои користеле микроскоп за да испитаат како комарецот се храни со крв кога ќе ве касне. 

Видеото покажува дека инсектот користи долга пипалка која е во потрага по крвен сад.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.