(Видео и Фото) Средношколски марш против реформите во средното образование

Неколку илјади средношколци вчера пред Министерството за образовани и наука  го изразија своето незадоволство од новиот модел на државна матура, според кој задолжително мора да се полага математика.

Реката средношколци извикуваа „Сакаме избор“ , „Стоп за лошите реформи„, „Доста беше молк“, „Дојди и приклучи се“. Додека маршираат низ улиците, на средношколците постојано им се приклучуваа нови групи незадоволни, а поддршка добија и од Студентскио Пленум.

Видео НОВАТВ

Фото Ванчо Џамбаски

Created with flickr slideshow.

Leave a Reply

Your email address will not be published.