Весна Пемова гласаше за ограничување на правото на абортус

Опозицијата не учествуваше во расправата и на гласањето и законот помина со еден глас против од пратеникот на Либералната партија Ивон Величковски. 

И претставниците од Кавадарци имаа прилика да си го кажат своето во законодавниот дом.

Борче Ставров од СДСМ беше присутен на седницата меѓутоа го бојкотираше гласањето и не го даде својот глас.

Весна Пемова претставник од ВМРО-ДПМНЕ во втор пат ја разочара кавадаречката и македонската јавност. После минатогодишното фијаско со законот за бранителите, Пемова и денеска го кажа “судбоносното” ДА.

Весна Пемова по професија е доктор за кожни болести.

Leave a Reply

Your email address will not be published.