Вербална порака до Атина

Во вербаланата нота се искажува протест и за неодамна одржаниот организиран собир на македонско-грчките гранични премини каде што имаше екстремно националистичка иконографија проследена со упатување навреди, закани и речник на омраза кон македонските граѓани.

Македонското МНР очекува од грчките власти да преземат соодветни мерки за во иднина се спречат ваквите појави.

Извор Либертас

Leave a Reply

Your email address will not be published.