Утре, 10 декември, Студентски марш – да стоиме и маршираме заедно!

Овој марш е наднационален, надетнички, надрелигиски, непартиски. Апелираме да биде мирен и да не се истакнуваат национални и партиски симболи.


Затоа граѓани: приклучете се! На маршот повикуваме секој да маршира како индивидуа – дозволена е само единствената значајна книшка – индексот! Студенти, донесете ги индексите! И знајте го ова: колку повеќе нѐ има, толку потешко е да нѐ заокружат.

 

*Të respektuar kolegë dhe kolege, profesorë, prindër, nxënës, antarë të partive politike dhe rinive të tyre, organizata qeveritare, sindikatë, të punësuar dhe të papunësuar. Të respektuar qytetarë. Në 10 dhjetor, ditë e cila është ditë ndërkombëtare e të drejtave të njeriut, ju ftojmë në marshin e dytë kundër reformave të pamenduara në arsimin e lartë.Ky marsh është mbikombëtar, mbietnik, mbireligjioz, apartijak.

 

 

Apelojmë të jetë i qetë dhe të mos nxiren simbole konbëtare dhe partijake.Prandaj qytetarë: hecni me ne! Në marshin bëjm thirje që secili të hecë si individë – e lejuar është libreza e vetme e rëndësishme – indeksi! Studentë, merni indekset me ju! Duhet ta dini këtë: sa më shum jemi prezent, aq më rëndë do të na rrethojnë (në fotografi dhe video)!*Değerli meslektaşlar, sıra arkadaşları, profesörler, ebeveynler, öğrenciler, siyasi parti üyeleri ve gelecek nesiller, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, iş sahibi olanlar ve olmayanlar. Değerli vatandaşlar. Sizi yükseköğretimde yapılması amaçlanan düşüncesiz reformlara karşı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ikinci öğrenci yürüyüşüne davet ediyoruz. 


Bu yürüyüşün ulusal ötesi, etnik ötesi, din ötesi ve parti dışı olduğunu belirtmek isteriz. Bu yüzden vatandaşlar – katılın bize! Yürüyüşte herkesin bireysel olarak yürümeye çağırıyoruz – izin verilen tek önemli karne öğrenci karnemiz – indeks! Öğrenciler, indekslerinizi getirin! Ve şunu bilin: Ne kadar fazla olursak, etrafımızı sarmaları o kadar zor olacaktır!


Рута/rrugë/rota/route: 

http://goo.gl/s4Qcm7

Leave a Reply

Your email address will not be published.