Усеин Болд оствари доминантна победа во трката на 200 метри

Болд оствари време од 19,79 секунди, а колку беше поубедлив од другите покажува нивното заостанување. Втор беше норвежанецот Јансум Саид Н`дур кој заостанувал дури 47 стотинки со освоен резултат од (20,36).


Третото место припаѓа на британецот Џејмс Елингтон со постигнато време од 20,55 секунди.
Но исто така мора да се признае дека светскот и олимпискиот шампион на оваа трка и нема некоја сериозна конкуренција.

Leave a Reply

Your email address will not be published.