УЈП му го полни буџетот на Груевски на грбот на сиромашните граѓани

Велат, “Како може 3200 евра да биде соодветна казна за две мали селски продавнички во коишто производите не чинат повеќе од 500-тини евра?”

Тоа што го направи УЈП во кратовското село Страцин не ги скрши само сопствениците на продавничките кои не знаат како ќе ја платат огромната казна. Туку направи проблем и на околу 200-те жители на малото селце. Сега жителите треба да пешачат 10 километри до најблиската продавничка, или да патуваат до Кратово. За да купат леб и млеко.

Во реакцијата се вели и дека постојано едни исти фирми добиваат милионски суми тендери, а Буџетот се полни на грбот на сиромашните граѓани.

Leave a Reply

Your email address will not be published.