(Видео) Уште една жртва во Турција

Турската полиција денес од утринските часови ги растера демонстрантите од плоштадот на Таксимир у Истамбул. Слична акција на полицијата е спроведена и во текот на вчерашниот ден во Анкара.
Од информации спроведени преку медиумите, во акциите на полицијата за растерување на демонстрантите е погинато уште едно лице.
По немилиот случај еден од демонстрантите изјави “Ќе се бориме, ја сакаме слободата. Ние сме борци за слобода“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.