Тројца повредени во трката со бикови

Официјалните луѓе во градот во Шпанија каде што секоја година се одржува популарната трка со бикови сеуште немаат објавено официјални информации околу состојбата на американскиот турист. За двајцата шпански државјани кои се објавија информации дека не се многу повредени.
Уште тројца луѓе се повредени во оваа тркасо бикови.
Организирањето на оваа трка датира ште во 13 век.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.