Тројца египетски полицајци убиени на Синајскиот Полуостров

Полицајците биле застрелани од непознати вооружени мажи во одделни напади. Двајца од нив биле убиеи во градот Ел Ариш.

Ситуацијата на Синајскиот полуостров е тензична, откако по соборувањето од власт на претседателот исламист Мохамед Морси на 3 јули од страна армијата зачестија нападите врз силите за безбедност, но и врз цивили.

Присуството на египетски војници на Синај е ограничено со мировниот договор со Израел од 1979 година.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.