Тројца кавадарчани добитници на седмосептемвриската награда

Ѓорги Шемов заради успесите кои ги постигна на светската олимпијада во САД, сликарот Владимир Темков создавајќи многубројни дела во изминатите триесетина години, како и Музеј Галеријата при општина Кавадарци за постигнувањата во делот на културата и културното наследство.

Советот на општина Кавадарци едногласно ја донесе одлуката за овогодинешните добитници.

Leave a Reply

Your email address will not be published.