Тито не е крив, што е жив

пишува Звонко Каров

Сите партии се “За ДОМ спремни”. Зелена им е идеологијата.

Гола вистина е лага со опашка.

СДСМ биле за ВМРО,ама биле спречени од ВМРО-ДПМНЕ.

Со Албанците ќе најдеме заеднички јазик.

Каква е таа визија без ревизија?

Адутот ни е голем како кец!

Ние сме друштво, ние сме бренд, прашувајте, одговараме, тоа е сега тренд.

Ми фали некоја преработка од преработките на Владо.

Да си ставиме некое уметничко име, може да ни тргне.

Патот до високото друштво во РМ води и преку ФООМ.

Македонија е во нокаут од нејзините ударни тупаници.

Гласот даден за оној ќе оди во ветар, за овој во магла.

Фарбан е во многу бои, како општинска зграда е.

За кого ќе гласам? За другарите кои се морни и гладни!

Тито не е крив што е жив. Недораснатите политичари направија да ги надживее годините.