Тетовчани на протест

10 дена пред истек на рокот за поставување филтри на индустриските загадувачи и НИШТО не се случува. Тетовчани кои живеат во најзагадениот град во Македонија, протестираа пред Министерството за животна средина и бараа да се почитува законот.
„Не сакаме да се затвораат фабриките но сакаме трајно решение. За нашиот живот се работи!”
Ќе се здружат ли повторно политиката и загадувачите против граѓаните!?

Фото: Ванчо Џамбаски


Created with flickr slideshow.

Leave a Reply

Your email address will not be published.