Тажно соопштение!

Лекарите не и даваат повеќе од пет дена живот, откажуваат сите витални органи

Почитувани граѓани и граѓанки, мили Македонки и Македонци, браќа и сестри,

Дојде до опасно влошување на здравствената состојба на вмро-дпмне, прогнозите се лоши, лекарите не и даваат повеќе од пет дена живот, откажуваат сите витални органи на партијата, особено претседателот и малите членчиња, најмногу, вели шефот на Конзилиумот, доктор Љубодраг Стојадиновиќ, у курац е отидена “културата на елитното просташтво и празнина” и џигерот на “оперетниот политички тоталитаризам”.

Во овие тешки моменти, ве повкуваме на смиреност во изразувањето на радост и апелираме да ја почитувате приватноста на најблиските во времето на нивната неизмерната тага.

пишува Бранко Тричковски