Промоција на книгата “Пладневно Огледало” од Трајче Ристов

Поезија која обилува со метафорични обраќања, огледало е реката Црна и нејзините пладневни убавини Вечерва, од 18:30 часот, во Домот на културата

Read more

Скандал: Постер со ликот на Амди Бајрам закачен во домот на културата во Кавадарци???

Злоупотреба на јавна институција во Кавадaрци, постер од Амди Бајрам закачен одвнатре во домот на културата Невидена глупост, срам и

Read more

Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци продолжува со културните активности

Со крајот на летото и почетокот на есента, Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци продолжува со културните

Read more