Револтирани родители ќе ги бојкотираат избирачките места во о.у “Тоде Хаџи Тефов” Кавадарци

Основното училиште “Тоде Хаџи Тефов” ќе биде блокирано за време неделните избори од вториот круг Родители на прво одделенци од

Read more

Кривична пријава за поранешна директорка на ОУ “Страшо Пинџур” од Кавадарци

Васка Јовановска од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и поранешна директорка на основното училиште “Страшо Пинџур” од Кавадарци заработи кривична пријава за злоупотреба

Read more

(ВИДЕО) Директори од Кавадарци влечени за уши да се појават на прес на ДПМНЕ!

Директори без кичма го осквернавија кавадаречкото образование Невиден срам за кавадаречките образовни институции, бруки од светски размери, кога неколкумина директори

Read more

(ВИДЕО) Професор од Кавадарци тепал ученик, подоцна унапреден во директор

Потресна вест за кавадаречката јавност, професор од средно училиште вршел насилство врз ученик. Во 2009 година тогашниот професор Благој Димитров

Read more