(ВИДЕО) Кавадаречкиот “земјоделец” Весна Пемова, главен лик во “Глупава Саботажа”

Весна Пемова, кавадаречки “бисер” во македонското собрание Еден од најголемите кавадаречки “патриоти”, пратеник од ДПМНЕ, мега кавадаречки “земјоделец” кој “дрпа”

Read more

Шамар за кавадарчани, бочва споменик како симбол за лозарството!!!

Бочва споменик поставен како потсмев на маката и трудот на кавадаречките лозари Општина Кавадарци, нејзините граѓани а најмногу лозарите од

Read more

Стопиран откупот на грозје, нервозни и гневни, на лозарите им е дојдено преку гениталии!

Гневот кој е насобран со годините наназад кога доаѓа септември и бербата на винското грозје, денеска во Кавадарци кулминира Катанци

Read more

Кавадаречка герила акција: “Имате пари за панорамско тркало а немате за лозарите?”

Група граѓански активисти од Кавадарци на градскиот плоштад по повод манифестацијата “Тиквешки Гроздобер” направија герила акција Прекрасна герила акција за

Read more