Промоција на книгата “Пладневно Огледало” од Трајче Ристов

Поезија која обилува со метафорични обраќања, огледало е реката Црна и нејзините пладневни убавини Вечерва, од 18:30 часот, во Домот на културата

Read more

ПИСМО ОД СОГРАЃАНИН: Директорот на домот на културата во Кавадарци прави штетни предизборни договори?

Писмо до редакцијата на МОЈОТ ГРАД од наш сограѓанин а е наменето за работата на домот на културaта од Кавадарци

Read more

Маркова Кула во Кавадарци, бесценето културно историско богатство оставено да скапува!

Последен пат Маркова Кула во Кавадарци импровизирано и делумно е измачкана со малтер во далечната 1979 година Единствен сочуван споменик

Read more

“Кавадаречка културна есен 2015“ продолжува со несмален интензитет

Манифестацијата “Кавадаречка културна есен 2015“ продолжува со несмален интензитет и во деновите кога влегува во финалето од одржувањето на истата.

Read more

Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци продолжува со културните активности

Со крајот на летото и почетокот на есента, Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци продолжува со културните

Read more