Кавадаречкиот совет изгласа против отворање цинкара на ИГМ во Кавадарци!

Цинкара “НЕ” – едногласно сите советници од советот на општина Кавадарци се изјаснија дека здравјето е приоритет пред се друго останато

Read more

Иницијатива на кавадарчани против ТЕШКА ИНДУСТРИЈА!

Заедничка борба на сите граѓани за здраво и чисто Кавадарци, тешка индустрија – НЕ! Денес во 12 часот, здружението ЕКО-живот од Кавадарци

Read more

Скандалозна изјава на комуналниот инспектор на општина Кавадарци

“Граѓаните на општина Кавадарци се најголемите загадувачи” – вели Јованче Колев, инспектор за животна средина и комунални дејности при Локална самоуправа

Read more

АРСЕНА со предупредување: Водата од Негорски Бањи не е спас за гевгеличани

Членовите на Граѓанската иницијатива „АРСЕНА“ денеска поставија предупредувачки пораки на чешма во комплексот „Негорски Бањи“ дека водата НЕ Е ЗА

Read more