Субрата Рој се соочува со затворска казна поради долг од 4 милијарди долари

Истата казна се бара и за директорите на компаниите „Сахара Индиа Реал Естејт Корп“ и „Сахара Индија хаусинг инвестмент корп“ поради непочитување на судската одлука за враќање на околу 4 милијарди долари на мали акционери во компаниите, односно неколкумесечното доцнење со исплатата.

Денес Врховниот суд ги сослуша аргументите на СЕБИ, а следното рочиште е на 6 август кога треба да биде сослушана и одбраната.

Извор Либертас

Leave a Reply

Your email address will not be published.