Студенти открија начин како предметите да станат невидливи

-До сега се развиени многу направи кои ги прават објектите невидливи, меѓутоа постојано се користени скапи и ретки материјали – изјави професорот по физика на овој универзитет.

Професорот додава дека невидливоста се постигнува токму со користење на евтини и достапни материјали.

Заслужен за откритието е студентот Џозеф Чои.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.