Што ако престанете да спиете

Возрасните кои спијат од 6 до 8 часа дневно, научно е докажано дека живеат подолго, додека оние кои спијат повеќе се изложуваат на ризикот од срцеви заболувања или дијабетес.

За сите оние кои спијат помалку од 6 часа, најчесто страдаат од депресија и се изложуваат на ризик од мозочни заболувања.

Момците од каналот AsapSCIENCE направиле мало истражување за влијанието на несоницата врз човекот и ефектите која таа ги создава. Погледнете во следното видео што ќе се случи ако престанете да спиете!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.