„СТРАВ ИЛИ СТАВ“ – протест на кавадаречките средношколци

Денес 17.03.2015(вторник) протестниот марш започна од 11:00 часот. Собирот пред истиот беше во дворот на гимназијата “Добри Даскалов” од 10:00 часот од каде и започна маршот.
Маршот се одвиваше по улиците “Гоце Делчев” , “Булевар Моша Пијаде” и “Илинденска” и на крајот заврши на градскиот плоштад, каде бише и главниот собир.

По завршувањето на протестениот марш, собирот на средношколците се продолжи со музичка програма од 13:00-15:00 часот во дворот на гимназијата”Добри Даскалов”.

Наставата ќе биде бојкотирана, што значи нема да се одржува.

 

ДАЛИ ЌЕ ДОЗВОЛИШ БИНГО ТЕСТ ДА ОДЛУЧУВА ЗА ТВОЈAТА ИДНИНА!?

СТРАВ ИЛИ СТАВ,
ИЗБИРАШ САМ/А!!!

protest kavadarci 1

protest kavadarci 6

protest kavadarci 7

protest kavadarci 8

protest kavadarci 3protest kavadarci 4

protest kavadarci 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.