Споредба на митинзите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во Кавадарци.Чија поддршка беше онаа вистинската?

Синоќа, 28.03 на градскиот плоштад во Кавадарци, партијата ВМРО-ДПМНЕ направи промоција и го претстави својот кандидат за претседател, Ѓорѓе Иванов. Истото го направи и опозициската СДСМ во средата на 26.03 кога го претставија својот претседателски кандидат, Стево Пендаровски. И на двата митинзи присуствуваа голем број на граѓани и симпатизери. На едниот митинг помалку, на другиот повеќе.

На митингот на Социјал Демократите, присутни беа претежно симпатизери и членови од локалната општинска организација, односно немаа повикано “засилување” од организации од други општини. Во спротивниот табор, кај ДПМНЕ, беше по малку “налудничаво”. Имено, од снимката која ја добивме се гледа како членови-симпатизери на власта, како сардини беа довлечкани со автобуси и комбиња од други општински комитети и истите беа растоварани по разни локации низ Кавадарци. Автобусите беа паркирани на улицата “илинденска” додека минибусите на улицата “Пано Мударов”. Повеќе од видеото.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.