Социјалдемократот ел-Дин нов премиер на Египет?

Лидерот на либералната опозиција Мохамед ел Барадеј, чие првично именување за премиер предизвика револт кај најголемата египтеска исламистичка партија, би требало да биде именуван за заменик претседател, се наведува во соопштението.

Баха ел-Дин, студент на Оксфорд, беше шеф на Канцеларијата за инвестиции во последните години од владеењето на поранешниот претседател Хосни Мубарак, во текот на економската либерализација, но поднесе оставка од функцијата пред падот на Мубарак.

Leave a Reply

Your email address will not be published.