Сочуство за загинатите, ама нешто мене ми смрди. Зошто?

1.Ниеден нормален терорист, платеник, војник не носи оружена група у мало со тесни улички со куќи опкружено со поле од сите страни каде лесно може да биде блокиран и од каде нема шанси да се евакуира.

2. Повеќето од ранетите се ранети во потколеници.

3. Загинатите се од Госитвар, Брвеница и Зубовце – западна македонија

4. зошто ако веќе биле во 2-3 кукји не се евакуира прво цело население од маалото па да се исклјучат струја вода комуникации и потоа да се блокираат макар и 20 дена до предавање или истоштување.
5 Нема барање, нема информација од оружената група за што се бори, што сака, нема комуникација нема ништо, што се тие ликови камикази?

6. Ако се некаква група за која мвро имало податоци од порано зошто не ги фатиле еден по еден порано тие сигурно оделе по цигари, по леб, наполитанки пиво јогурт….
Последно цел ден се прашуем кој кур бе работат тие агенции за државна безбедност убк мубк дб мдб ако 50 души влегле у сред град со се пушки, машинки и слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published.