Соборувањето на Јанукович зеде 82 животи

За време на протестите се повредени и 699 луѓе, од кои 463 се наоѓаат в болница. Минатонеделеното насилство на улиците во главниот град на Украина беше најлошото во државата откако таа стекна независност во 1991 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.