Соборување рекорди: 18 милијарди долари прифит за “APPLE” во последниот квартал од 2014

Американскиот гигант за технологија, “APPLE”, пријавил нето профит од 18 милијарди долари во првиот квартал од фискалната 2105 година, што претставува најголем профит во еден квартал на една компанија на светската берза.

За овој скок најмногу допринесила рекордната продажба на “паметните” мобилни телефони “IPHONE”.

“APPLE” продал 74,5 милиони ајфони во кварталот кој завршил на 31. декемви минатата година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.